Content is king – három szó, nagy kaland

Posted by | · · · | Szoftverfejlesztés | Nincs hozzászólás a(z) Content is king – három szó, nagy kaland bejegyzéshez

7 500 kilométer, 113 tanóra, több mint 80 előadó, 30 Oszkár út, 25 majdnem álmatlan és egy-két átmulatott éjszaka három szóért. Megérte?

Részt vettem a Kürt Akadémia Smartmobil és Net-Works képzésein. A Net-Works képzés minden napján elhangzott a fenti kijelentés. Az első pár alkalommal észre se vettem, azután már nem lehetett nem észrevenni. Visszagondolva megértettem, hogy a képzés minden előadása, minden gondolata visszavezethető erre a kifejezésre, mémre. Jó tartalmat készíteni nehéz; kreativitást, időt és törődést igényel.

Miért fontos a jó tartalom?

A saját bőrömön is érzem, hogy a mai információs világgal lehetetlen lépést tartani, percenként 347 blog bejegyzés keletkezik, 100 000 tweet. A saját szakmai területemen is naponta rengeteg információ, gondolat, tapasztalat és újdonság kerül fel a netre.
Szakmai szempontból tudnunk kell keresni és tudnunk kell megtalálni a számunkra hasznos információt. Üzleti szempontból tudnunk kell kitűnni, hogy megismerjenek minket, termékeinket és szolgáltatásainkat.

Hogyan lehet kitűnni?

Természetesen a jó tartalommal. Nagyon sok jó példával találkoztam már, miközben képeztem magam, böngésztem a neten. Például van olyan bejegyzés, ami érdekes, de nem tartozik az adott cég, vagy személy termékéhez (Perceived Anti-Patterns). És van olyan, ami szintén hasznos, a termék is megjelenik benne, de valódi tervezési vagy marketing tartalma van. A belinkelt példák nem véletlenek, már mind a két céggel, termékkel (Buffer, Playhaven) kapcsolatban vagyunk, ügyfeleik lettünk.
Ahhoz, hogy valaki jó tartalmat tudjon előállítani nagyon fontos, hogy nyitott legyen és ne féltse a tudását. Szimpatikus számomra a nyitottság (minden téren), és amikor valaki a lehető legobjektívebben szemléli a munkáját. Jó ha megosztja a sikereit és a kudarcait egyaránt, ezzel segítve mások életét, munkáját és így mutatja be saját magát, termékét (ad és nem csak kér).

Megérte a képzés?

Megérte a rengeteg belefektetett energia? Három szóért talán nem érte volna meg, viszont a gondolatformálásért, azért, hogy jobban megértettem mit jelent ez a három szó, azért teljes mértékben megérte. Rengeteg előadót hallgattam végig, rengeteg szemléletmóddal találkoztam és sok csoporttársam is inspirálólag hatott rám, érdekes embereket ismerhettem meg. Ez a blog is a képzés egyik hozadéka, sokat kell még tanulnom/tanulnunk a tudás megosztásról és blogolásról, de az úton elindultunk.

fenyokurtoklevel

Ezzel a bejegyzéssel már eggyel több találat lesz a “content is king” kifejezésre, remélem eggyel jobb is.


No Comments

Leave a comment