Családbarátkozunk

Posted by | No Tags | Cégélet · Szoftverfejlesztés | Nincs hozzászólás a(z) Családbarátkozunk bejegyzéshez

2011-ben első munkahelyi megbízatásaim között volt a “Családbarát munkahely” pályázatunk elkészítése. Örültünk a lehetőségnek, örültek a vezetőink is, mert a fogalom ugyan nem volt bevett, de a gyakorlat igen, és éreztük, hogy van helye és hitele nálunk. Bíztam abban, hogy a pályázat segítségével még tovább erősíthetjük magunkat ezen a téren.  Látva a pályázati adatlapot nem estem kétségbe, hiszen többnyire statisztikai adatokat, illetve egy viszonylag rövid szakmai leírást kellett készíteni. A pályázat sikerét nem szerettem volna a véletlenre bízni, ezért elkezdtem mélyre ásni magam a témában. Az eredmény meglepő, elsőre kicsit elszomorító volt.

Kutatás, pályázatírás, esélylatolgatás

A “családbarát” és “családbarát munkahely” keresőszóra a Google találatok nagy része a pályázati kiíróhoz vezetett el. Sajnos nyugtáznom kellett, hogy kis hazánkban családbarát munkahelyi hagyományokról még nem beszélhetünk, vagy legalábbis a jó gyakorlatokkal senki nem kérkedik. Nincs mit tenni indulás tehát nyugatra, leginkább az USA-ba, ahol a témában már tudományos cikkeket és tanulmányokat is jócskán lehet találni. Ez sokat segített a munkámban.
Utólag átnézve a Google Trends statisztikáit a keresésekben 2007-ben jelent meg először a “családbarát” kifejezés, de ekkor sem számottevően (40-60). Azóta ez a szám körülbelül kétszeresére nőtt.

A családbarátság, mint fogalom Magyarországon meghonosult tartalmát az alábbiak szerint foglalták össze (Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma):

  • A család fontos értéket képvisel.
  • A család ellátását főként a nő feladatának tekintik.
  • A családbarát intézkedések – a munkáltatók véleménye szerint – elsősorban a nőket kell, hogy támogassák abban, hogy munkájuk mellett el tudják látni családjuk gondozásának feladatait is.

Akkoriban (2011) kétszem nő volt a cégnél. Eszterünk otthon a családi projektben állt helyt minden nap (és azóta is), én pedig a cégnél, akkor még 21 férfi munkatársammal (ez az arány mára már jelentősen javult, 3:21! ☺). Esélylatolgatásba tehát nem is volt érdemes belekezdeni, látva, hogy Magyarországon főként a kismamák támogatásával és gyermekvállalással járó terhek csökkentésével azonosítják a családbarát munkahelyi politikát. A cél tehát nem volt más, mint bemutatni, hogy a munkahelyi családbarát politika ezeken a határokon igenis túlnyúlik. A kétezer karakter hosszú szakmai szöveg helyett megszületett a WCS családbarát programja, amiben a kollégák közreműködésével megfogalmaztuk céljainkat, tennivalóinkat. A zászlónkra tűzött legfontosabb célunk, hogy emberséges és élhető munkahelyet alakítsunk ki, és hogy mindenki, aki nálunk dolgozik érezze, hogy belső kiegyensúlyozottsága legalább annyira fontos számunkra, mint szakmai értékei és munkája. Olyan ötleteket és programokat is igyekeztünk kidolgozni és megvalósítani, mely a férfi munkavállalókon keresztül tud segíteni a családoknak, azzal együtt, hogy az ő családon belüli szerepüket, szülőként való szerepvállalásukat is erősíti. Ezen elvünket erősítette, hogy a hagyományos családi mintákról alkotott vélemény napjainkban átalakulni látszik, a férfiak szerepe és igénye az otthoni szerepvállalás és teherviselést nézve egyre növekszik.

Az akadályt sikeresen vettük, 2011-ben nagy meglepetésre miénk lett a “Családbarát Munkahely” cím. A sikert az ötletes program hozhatta meg számunkra. A pályázati időszak öt hónapjában tematikus programokat csináltunk. December a “Család”, január a “Jólét, tudatosság, takarékosság”, február a “Test és lélek”, március a “Környezet”, április pedig a “Gyerekek” hónapja volt, s minden program ezen témák köré szerveződött.

2013-09-06 12.08.12

Családtudatosság a gyakorlatban

Megtartottuk mindazt, ami már a pályázat benyújtása előtt gyakorlat vagy hagyomány volt: a szülinapok ünneplését, a karácsonyi vacsorát, a rugalmas munkaidőt, az otthon lévőkkel való kapcsolattartást. Csináltunk pihenőszobát játéksarokkal és mobil pelenkázóval, a főzőszakkörtől kezdve a korcsolyázáson át, a szakmai előadásokig, rengeteg programot szerveztünk.

csbcollage

Így jutott el hozzánk Vekerdy Tamás neves pszichológus is. Jótékonykodtunk, játszóteret újítottunk fel a Mosolymanó Egyesülettel, fát ültettünk és WCSB napot tartottunk, családostul-gyerekestül-kutyástul gurítottuk a szalmabálát és a trabantot az akadálypályán. Hangosan szurkoltunk a WCS focicsapatnak. Felejthetetlen pillanatok, amik valóban (a kék-zöld foltok a focimeccsek után) és átvitt értelemben is nyomot hagynak a csapaton. S visszatérve az irodába a közös élmények által összeszokottabban, új lendülettel állunk neki a munkának.

CSB_072

A cég családtudatosságával kapcsolatban audit is volt 2012-ben és 2013-ban, ami érdekes eredményeket hozott. Az auditot a Pro Labora Kft. tanácsadói végezték el, akik 2011. óta sok jó tanáccsal láttak el bennünket a családbarát politikánkat illetően.
A lenti táblázatban a százalékok azt fejezik ki, hogy az adott területen milyen mértékű támogató rendelkezéssel és gyakorlattal próbáljuk elősegíteni a munka és a családi élet összehangolását, mennyire foglalkozunk kiemelten az adott területtel. A 100% egy olyan tökéletesnek tekinthető, abszolút ideális állapotot reprezentál, ahol számos egyedi rendelkezés segíti elő a munka és a család kapcsolatát, a 0% pedig azt, hogy a munkahelyi gyakorlat során nem veszik figyelembe ezt a szempontot.

PastedGraphic-2

Hogyan tovább?

A felmérés eredményein felbuzdulva, idén újra pályáztunk, társasjátékokra, playstation-re, sport és kultúrális programokra. Eredményhirdetés szeptemberben lesz. Szurkoljatok! Pár nap múlva pedig indulunk Bonnyára, mert az idei WCSB napunknak a Somogy Kertje Üdülőfalu ad otthont.

Szóval itt nálunk valami másképp van, másképp működik…. Több munkahelyet is megjártam, de kevés olyan volt ahol elsősorban ember voltam, s csak utána munkaerő. Egy szóval nehéz ezt megfogalmazni. Ha úgy tetszik családbarát. Ha úgy tetszik emberséges, elfogadó. Fura, de időbe telik, mire ezt megszokja az ember. Családbarát “felelősnek” lenni pedig sok szervezéssel és nehézséggel jár, de nagyon hálás feladat, csak ajánlani tudom. ☺ Ízelítőül pedig készítettünk egy videót Nektek, íme így családbarátkozunk mi!


No Comments

Leave a comment