FedEx nap

Posted by | · · · · · | Szoftverfejlesztés | 6 hozzászólás FedEx nap című bejegyzéshez

Idén harmadik alkalommal rendeztük meg FedEx napunkat. Mi az a FedEx nap, mire jó ?
Például a Sprinkfield játékunk alap ötletével is, amely az egyik munkatársunk fejében született, a cégnél első ízben megrendezett FedEx nap keretein belül ismerkedtünk meg.

A FedEx napot nem mi találtuk ki, először Daniel H. Pink Motiváció 3.0 című könyvében találkoztunk vele. Az ötlet az Atlassian cégtől származik, ők most már ShipIt Day-nek nevezik.
A FedEx nap egy 24 órás programozási esemény, aminek a keretein belül a fejlesztőknek 1 nap áll rendelkezésre, hogy megalkossanak valamit. Valamit, ami a cég termékével kapcsolatos. Bármilyen plugint megírhatnak, újra gondolhatnak egy felületet, vagy egy feature-t alapjaiban átírhatnak.
A sikeres fejlesztések be is kerülnek a termékbe, így eljuthatnak a felhasználókig.
Az ötlet megtetszett, de azt láttuk, hogy saját képünkre kell szabni.
Saját dobozos termékünk nincs, és az ügyfeleinknek készített termékekbe önkényesen nem szerettünk volna belenyúlni, ezért azt gondoltunk, hogy bármivel lehet pályázni, ami szoftverfejlesztéssel kapcsolatos.
Idén volt a harmadik FedEx napunk, a szabályok és a menet így már jól kialakult, finomodott.
A fejlesztők 2-3 fős csapatokban nevezhettek az eseményre.

530651_10151424311675701_757866057_n
Az egy nap alatt van közös vacsora, reggeli és ebéd, éjfélkor közös koccintás és egy frissítő játék. A reggeli ébredés, vagy az egész éjjel való virrasztás után reggeli torna, és egy ebédig tartó utolsó hajrá van vissza. Ebéd után csak az előadások elkészítése és esetleges végső simítások vannak hátra.
Az előadások végeztével minden csapat szavaz az többi csapat projektjére öt szempont szerint: ötletesség; alkalmazhatóság; feladat nehézsége, összetettsége; a megvalósítás színvonala; az előadás érdekessége.
A nyertes csapat kap valami apróságot: egy kupát, vagy egy extra szabadnapot, oklevelet, tortát – és egy hatalmas elismerést.
Három év alatt rengeteg féle ötlettel találkoztunk, volt olyan, ami a mindennapjaink megkönnyítését segítette, és olyan is volt, ami teljesen elrugaszkodott a mindennapjainktól.
Pár példa, amivel előrukkoltak a fejlesztők:

  • Liquibase plugin netbeans alá
  • gitár tab alkalmazás
  • céges intranet kialakítása
  • pizza szeletelő alkalmazás
  • “szellőzős” játék amiből végül egy valódi logikai játék lett (Sprinkfield)
  • androidos játék
  • kottázó program
  • halál és élet szimulátor

Miért is csináljuk már három éve?

A nap során egészséges verseny alakul ki csapatok közt, találkozik a munkatársak szakmai érdeklődése és a hobbijuk, a csapat jobban összekovácsolódik, és érdekes ötletekkel ismerkedhetünk meg, amiből később akár projekt is lehet. Ezek mellett az egész egyszerűen csak szórakoztató.

 

FedEx nap 2011 Facebook album
FedEx nap 2012 Facebook album
FedEx nap 2013 Facebook album


6 hozzászólás

Drawain says:

2013. február 27. at 17:47

A képekből úgy látszik, hogy több volt a haldokló, mint az aktív résztvevő! 😀

Reply

Fenyó says:

2013. február 27. at 19:17

Nem egyszerű a 24 óra 🙂

Reply

A Sprinkfield játék fejlődéstörténete | Webstar Blog says:

2013. március 5. at 15:03

[…] FedEx napi projekten gondolkodtam, miközben a gyerekekkel levegőztünk, amikor egy betört utcai szellőzőt látva körvonalazódni kezdett egy játék ötlete. Gyorsan lerajzoltam – az androidos telefonomon – a következő ábrát: […]

Reply

Fejlesztőkörnyezet felkészítése Cocos2D keretrendszerben készült IOS játék Androidra portolására 1. rész | Webstar Blog says:

2013. március 14. at 09:21

[…] itt kerültem a képbe, mivel az eddigi Fedex projektjeim mindegyike Android platformra irányult, így kaptam meg a feladatot, hogy […]

Reply

Webstar Blog | Mi is az a Liquiface? says:

2013. július 25. at 15:41

[…] éve egy FedEx napi projekten gondolkoztunk, ekkor jött az ötlet: A cégnél már egy ideje használjuk a […]

Reply

Webstar Blog | Családbarát kerekasztalnál a Webstar says:

2013. október 29. at 15:48

[…] Igyekszünk tenni is ezért a címért. Mindenesetre pályázat nélkül is volt WCSB napunk, lesz FedEx rendezvényünk és karácsonyi kézműves buli. Jövőre pedig újra […]

Reply

Leave a comment